10 portioner
10 st putsade medaljonger av fläskfilè à 100 g
Saltas, peppras och brynes lätt i stekpannan.
Lägg på planka som spritsas med duchess. lägg på grilltomat, baconinlindad harricotes vert.
Kör i ugnen 220 grader ca 8-10 min så att köttet blir klart, duchessen får färg och grönsakerna bilr klara.
Häll bearnaisesås över köttet när du tagit ut plankorna från ugnen.
Börja med att koka upp en reduktion till bearnaisesåsen.
0,5 dl vinäger
1 dl vatten
3 st dragonstjälkar
3 st persiljetjälkar
Koka ihop tills en tredjedel återstår.
Bearnaise:
8 st äggulor
1 kg smält smör (skirat)
0,5 dl reduktionsvätska
Dragon
pesilja
körvel
salt
vitpeppar
Vispa äggulorna och reduktionen i vattenbad (till en "sockerkaksmet")
tillsätt det smälta smöret försiktigt under vispning
lägg i dom hackade örterna och smaka av.
(kan ej värmas upp i efterhand då den kommer att skära sig)
Ett tips: ställ en äggkartong på spisen, med avstängd platta på eftervärmen, ställ beasåsen på kartongen med lock.
Grilltomat:
10 st tomater
5 skivor vitt bröd
1 dl hackad persilja
50 g smällt smör
0,5 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk basilka
2 pressade vitlöksklyftor
skär toppen av tomaterna och gröp ut innehållet med en sked.
(kan sparas till sky)
Kantskär brödet, smula och blanda md övriga ingredienser.
fyll tomaterna
gratinera i 200 grader i ca 10 min
Pommes duchess:
2 kg potatis
3 dl varm mjölk
3 äggulor
75 g smör
salt
peppar
muskotnöt
koka potatisen i mindre bitar i saltat vatten.
slå av vattnet och passera potatisen (mosa)
Blanda med mjölk, smör, äggulor och kryddor.
vispa till ett jämnt fluffigt mos och spritsa ut det på plankorna med en sprits med tyll.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar