En liten skyddsängel gick igenom ett mörkt rum, släckte sitt strålande ljussken och hängde upp sina vingar. Gav en öm puss på din kind och satte sig bredvid dig. Denna skyddsängel är med dig dag som natt så att ingen ska göra dig illa, att inget hemskt ska hända dig. Skyddsänglarna flyger ibland så högt att vi inte kan se dem, men de tittar ned på oss, var vi än befinner oss.

tisdag 24 januari 2012

Hildas semlemuffins ca 10 st



Muffins 

4 dl mjöl
3 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker


"Grädde"
300 g Philadelfiaost
3 dl hårt vispad grädde
2 dl florsocker


"Mandelmassa"
75g Päronmarsipan (finns i bakhyllan i affären)
2 msk vispgrädde
2 msk finhackad mandel


Gör så här 
Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver, salt och smöret i en bunke. Tillsätt 1 dl av mjölken och rör ihop till en slät smet. Vispa ihop ägg den resterande mjölken samt vaniljsockret. Blanda sedan ihop de båda rörorna till en smet. Klicka ner smeten i muffinsformar och grädda i ugnen ca 10-12 minuter i 175 grader.


När muffinsen svalnat skär du av toppen med en vass kniv. Gröp ur ett hål(för "mandelmassan" i muffinsen med en liten tesked.  


Vispa philadefiaosten mjuk tillsammans med florsockret, vispa också grädden ganska hård och blanda sedan dessa två genom att röra ihop dem med en slickepott. Låt stå i kylskåpet en stund.  


Värm marsipanen i micron så att den blir mjuk och går att röra. Blanda med vispgrädden och den finhackade mandeln till en röra. Fyll hålen i muffinsarna med marsipanröran.
Spritsa "grädden" över muffinsen och lägg på locket. Sikta också lite florsocker över för att få den riktiga "semle-looken".


Ät och njut!

http://www.hildashem.se/

Inga kommentarer: